Terug naar HOME / NL                              This page in English

 

Health

Magnesium

Wij hebben onder andere magnesium nodig om goed te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Magnesium wordt niet aangemaakt door ons lichaam maar moeten wij halen uit voeding maar helaas krijgt het grootste deel van de mensen tegenwoordig te weinig magnesium binnen.

Zie voor meer informatie hierover bijvoorbeeld de website Gezondheidsplein of zoek op Google.

Magnesium heeft onder andere de volgende effecten:

  • Ontspant de spieren
  • Ontgift het lichaam
  • Vermindert stress
  • Vermindert pijn
  • Heelt en verzacht de huid

U kunt zich dan voorstellen dat een duik in een Magnapool een weldadig effect heeft. Een veel groter en sneller effect dan een supplement uit een potje, want door de huid wordt het mineraal sneller en beter opgenomen dan via de maag en darmen. Bovendien fungeert de huid als natuurlijk filter zodat overdoseren niet mogelijk is.

Heeft u geen toegang tot een Magnapool, probeer dan onze magnesiumolie van Zechstein Minerals, hierin zit hetzelfde magnesium als in onze Magnapools.

BSC Pool&Spa

Chronische klachten

Voor mensen met chronische klachten is het effect van de Magnapool het grootst; zij hebben immers veel te winnen. Vrijwel iedereen met klachten aan spieren, zenuwen, longen en huid geeft aan dat het zwemmen in een met magnesium gevuld zwembad zeer verlichtend werkt, al wordt de ziekte of aandoening zelf natuurlijk niet weggenomen.

Het is bekend (zie ook de informatie op de website Gezondheidsplein) dat magnesium uw weerstand tegen spanning en stress verbetert en dat ook het geheugen en de concentratievermogen worden verstrekt.

Tot slot werkt magnesium op de huid; mensen met psoriasis bijvoorbeeld, kunnen hierdoor minder klachten krijgen.

Wij willen graag wel gezegd hebben dat het effect voor iedereen anders zal zijn.
Ook de frequentie waarmee u in een Magnapool zwemt heeft invloed op het effect dat u zult hebben.

BSC Pool&Spa

Gezond als een vis

Bent u gezond als een vis, dan nog zult u het positieve effect van de Magnapool opmerken. Gebruikers melden zich meer ontspannen te voelen na het zwemmen in een Magnapool dan in een traditioneel chloorbad. Bovendien zeggen zij blij te zijn eindelijk van die penetrante chloorlucht af te zijn. Waterratten met blond haar hebben eindelijk geen groen haar meer - (voor wie toch in een chloorbad zwemt en dit probleem heeft: wassen met tomatenketchup helpt!) -  en huid en haren voelen heerlijk zacht.

BSC Pool&Spa

Uitproberen

Wij adviseren u niet op stel en sprong te beslissen maar de Magnapool eerst eens uit te proberen. Dat kan onder andere bij Hillside. Klik hier voor meer informatie.


Environment

Besparingen

Een Magnapool is een uitkomst voor het milieu. U bespaart door het uitgekiende filteringssysteem namelijk tot 65% op water en elektra. Bovendien is het backwashwater te hergebruiken voor de planten.

De waterbesparing is mogelijk doordat de Magnapool minder vuil wordt dan een traditioneel zwembad. Dit betekent dat uw filter minder snel vuil wordt en dus minder vaak hoeft te worden doorgespoeld met kostbaar water uit uw pool. En dus hoeft deze minder vaak te worden bijgevuld.

Ook op stroom bespaart u doordat het magnesiumwater minder vuil wordt dan het traditionele chloorbad. Uw pomp hoeft dus minder uren te draaien. Wel verbruikt de Magnacomputer natuurlijk wat elektriciteit, deze computer heeft u bij een chloorbad niet.

BSC Pool&Spa

Hergebruik

IMG_0122.JPG

Het water dat bij het schoonspoelen van uw filter uit uw bad komt, is goed te gebruiken voor uw tropische tuin. De mineralenmix is zacht en voedzaam voor uw planten en bomen. Wij adviseren u dit water te verdunnen (5:1) in een tank voordat u uw tuin ermee irrigeert. Indien het backwashwater rechtstreeks uw tuin in gaat, zullen de meeste planten en bomen die toevallig op die plek staan geen schade ondervinden van dit onverdunde magnawater, zo is onze ervaring.


Zonne-energie

Wij kunnen de pomp en de Magnacomputer aanluiten op uw bestaande zonnepanelen. Indien u niet voldoende capaciteit hebt kunt u er een bij plaatsen. Wij kunnen u dit helemaal voor u regelen. Wanneer de afstand te groot is, plaatsen wij een paneel bij het bad, bijvoorbeeld op het pomphuis.

BSC Pool&Spa