Terug naar HOME / NL                              This page in English

Magnesium                        Chloor                       Zout                          Filters                         Pompen


Wij zijn laaiend enthousiast over de Magnapool. Niet alleen omdat wij die chloorluchten zat waren, maar vooral omdat het magnesium een positieve invloed heeft op gezondheid en welzijn.
— Frank Bierings, BSC Pool&Spa

Magnesium


Wij zijn gespecialiseerd in (en tevens de enige leverancier van) de zogeten Magnapool. Hierbij wordt de waterkwaliteit geregeld met magnesium. U kunt bij de bouw van een zwembad kiezen voor dit systeem in plaats van het traditionele chloor (of zout). Er zijn ook andere, minder vaak toegepaste systemen. Vraagt u ons hiernaar.

Bij een Magnapool wordt de waterkwaliteit constant gemeten en geregeld door een computer die ook de pomp kan aansturen Voor een optimale filtering van uw zwemwater installeren wij een glasfilter bij onze Magnapools. Dit filtert het water beter, geeft veel minder kans op bacterievorming in het filter en gaat bovendien langer mee dan zand.

Wij, en met ons alle gebruikers, zijn laaiend enthousiast over de Magnapool. Niet alleen omdat wij die chloorluchten - die altijd veel te lang blijven hangen, prikkende ogen, geïrriteerde
huid en zelfs benauwdheid veroorzaken - zat waren, maar vooral
omdat het magnesium een positieve invloed heeft op gezondheid
en welzijn.

Het magnesiumsysteem is wat duurder in aanschaf dan de traditionele systemen. Daar staat tegenover dat het maandelijkse poolonderhoud weer wat goedkoper is omdat het bad minder snel vuil wordt. Zo maken algen bij magnesium vrijwel geen kans. Ook verbruikt u minder stroom (met de pomp) en water (met backwashen) omdat het zwemwater minder vuil wordt.

BSC Pool&Spa


Overstappen op magnesium

Heeft u een bestaand bad met chloor of zout en wilt u graag overstappen op magnesium? Dan bouwen wij uw systeem gemakkelijk om. Allereerst halen wij het oude zand uit uw filter en vervangen dit door glas, vervolgens plaatsen wij de computer en de cel tussen het filter en het bad in. Daarna doen wij de magnesiumvlokken in het bad. U kunt dan gelijk zwemmen; er is geen wachtperiode. De kleine hoeveelheid chloor die op dat moment nog in het water zit kan geen kwaad; dit zal snel oplossen.


Chloor

IMG_6825 (3) verkleind.JPG

U kunt bij de aanleg van uw bad kiezen voor het traditionele chloorsysteem. Dit is goedkoper dan magnesium of zout. Het maandelijkse poolonderhoud daarentegen is weer wat duurder omdat dit meer werk is en er meer chemicaliën worden gebruikt.

Bij dit systeem wordt de waterkwaliteit vooral met chloor geregeld. Dit zorgt ervoor dat bacteriën geen kans krijgen en u veilig kunt zwemmen. Het chloor wordt geleverd in de vorm van tabletten en zitten in een drijver die op het water drijft. Zo is er een gelijkmatige afgifte over de volle 24 uur, ook als de pomp niet draait. Na meting van de waterkwaliteit bepalen wij elke week hoeveel chloortabletten er moeten worden toegevoegd en voegen wij eventueel poederchloor toe.

Hoewel er inmiddels andere systemen zoals magnesium en zout op de markt zijn, vinden veel mensen het traditionale chloorbad nog altijd prima. Bovendien is het een goedkoper systeem, wat voor velen een belangrijke afweging is.

 


Zout

De werking van het zoutsysteem is vergelijkbaar met die van de Magnapool. Mensen die voor een zoutsysteem kiezen doen dat vaak omdat dit een bekender waterkwaliteitsysteem is dan de Magnapool. Het was er namelijk veel eerder. Wij leggen u graag de verschillen uit.

BSC Pool&Spa

Filters

Het filter is een grote cilinder met daarin zand of glas. De pomp pompt het water uit het zwembad hier doorheen, waarna het gefilterd terugkomt in het bad. Wij werken met zandfilters en met glasfilters. Zand is goedkoper dan glas maar gaat korter mee: gemiddeld drie jaar tegen tien jaar voor het glas. Hoewel zand een prima systeem is, is bekend dat het risico op bacterievorming in het filter kleiner is bij glas. Bij onze Magnapools werken wij standaard met glasfilters.

Wij hebben ook cartridge- en andere filters.

 


Pompen

De pomp zorgt ervoor dat het zwemwater gedurende gemiddeld 6-8 uur per dag door het filter wordt geduwd, waarna het weer terugkomt in het bad. U heeft bij ons de keuze uit diverse soorten pompen. Wij adviseren u bij deze keuze omdat de grootte en het waterkwaliteitssysteem mede bepalen welke pomp u het beste kunt nemen. De verschillen tussen de pompen zitten hem in de capaciteit, het geluid, het stroomverbruik en de kwaliteit (verwachte levensduur). Ook zonne-energie is een optie.

BSC Pool&Spa