Terug naar HOME / NL                                   This page in English

BSC Pool&Spa heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuw pool finish systeem dat de zwembadwereld op Bonaire zal veranderen. Zowel bouwen als renoveren (ook uw oude fiberglass pool!) gaat nu veel sneller en geeft een langduriger kwaliteit. Uw zwembad is (weer) waterdicht voor jaren. Wij zijn de enige zwembadbouwer op Bonaire die dit systeem gebruikt.

AquaBRIGHT is een thermisch plastische coating; een product van het merk EcoFINISH. Wij smelten dit op de bodem en tegen de wanden van het bad. Dit systeem heeft talloze voordelen ten opzichte van de oude kwetsbare en eco-onvriendelijke pool coating, die in een dikke laag met de hand gesmeerd werd. Wij kunnen AquaBRIGHT aanbrengen op onder andere beton, fiberglass en metaal.


De voordelen van AquaBRIGHT

1. Alle kleuren voor dezelfde prijs

Bij oude poolcoatings was het kleuraanbod vaak beperkt. Dit is niet het geval bij AquaBRIGHT. Voor een en dezelfde prijs heeft u de keuze uit verschillende blauwtinten, maar denk ook aan zwart, wit en zand. Vraag ons naar de huidige mogelijkheden. AquaBRIGHT is zeer kleurvast en vervaagt ook na lange tijd niet.

2. Helder water

Het in balans houden van uw zwemwater gaat makkelijker met AquaBRIGHT. Het is een kunststof laag in uw zwembad die verder geen interactie met uw zwemwater heeft; de laag is pH-neutraal. Anders dan bij oude poolcoatings het geval kan zijn blijft uw water helder. U heeft minder chemicaliën nodig, wat scheelt in uw portemonnee en beter is voor het milieu.

BSC Pool&Spa

3. Snel waterdicht

AquaBRIGHT maakt uw nieuw gebouwde of u bestaande beschadigde zwembad snel waterdicht. Zelfs de moeilijkste hoekjes worden gevuld met deze vloeibare spuitlaag van kunststof. De kans op lekkage is daardoor veel kleiner. Eventuele beschadigingen en zelfs scheuren zijn snel en onzichtbaar te repareren. Het materiaal is na het aanbrengen direct droog.

4. AquaBRIGHT is elastisch

De bewegingen in de bodem van onze vulkaanrots Bonaire zijn de angst van elke zwembadeigenaar. Oude poolcoatings maar ook fiber pools zijn gemaakt van harde materialen en daardoor kwetsbaarder. AquaBRIGHT is elastisch en hierdoor bestand tegen de kleine bewegingen in de ondergrond. Mocht er toch een scheur ontstaan dan is deze relatief eenvoudig en onzichtbaar te repareren.

BSC Pool&Spa

5. Lange levensduur

Een goed aangebrachte laag AquaBRIGHT gaat veel langer mee dan de oude poolcoating. Dit komt doordat het een thermo polymeer finish is. Deze high quality kunststof is veel beter bestand tegen de invloed van het Bonairiaanse klimaat dan oude cement coatings. Ook is het minder kwetsbaar voor scheuren en slijtage waardoor u langer van uw bad kunt genieten.

6. Glad of antislip

AquaBRIGHT kan in verschillende texturen worden aangebracht, van helemaal glad tot antislip. Afhankelijk van uw wensen en degenen die het bad zullen gebruiken geven wij advies op maat. Een antislip coating is bijvoorbeeld zeer geschikt voor traptreden, splash pads of beach entries. Maar ook wanneer de kinderen veel rondom het bad zullen rondrennen kunnen wij uw pooldeck antislip coaten.

BSC Pool&Spa

7. Makkelijk schoon te maken

Wilt u uw pool finish een keer goed reinigen, dan kunt u dit met de daarvoor bedoelde middelen doen zonder dat de AquaBRIGHT beschadigd raakt of verkleurt. AquaBRIGHT is namelijk bestand tegen chemicaliën. Ook is deze coating PH-neutraal, waardoor uw water schoner en helderder blijft. Oude cement coatings losten langzaam op in het zwembadwater, dit is met AquaBRIGHT niet het geval.

8. Geen Tegels nodig

Omdat AquaBRIGHT bestand is tegen weersinvloeden, hoeft deze duurzame finish niet onder water te staan, wat bij oude poolcoatings wel het geval is. Hierdoor kunnen wij niet alleen uw bad, maar ook de rand en zelfs het pooldeck coaten. Het ziet er prachtig uit en doordat u geen tegels meer nodig heeft scheelt het u een hoop geld. Oude tegels zat? Hier kunnen wij gewoon overheen coaten.

BSC Pool&Spa

9. Perfect voor infinity pools

AquaBRIGHT heeft geen last van 'buitenlucht' en directe zonnestralen en is daarom perfect voor de overloopranden van infinity pools. Deze zijn met de huidige poolcoating juist extreem gevoelig en gaan snel kapot doordat ze een deel van de tijd droog staan. De oppervlaktelaag vergaat daardoor of laat los. Bij AquaBRIGHT gebeurt dat niet. De kleur blijft jarenlang prachtig en het onderhoud is minimaal.

10. Fiberglas renovaties

Prefab zwembaden liggen er na een aantal jaren soms zielloos bij. Met AquaBRIGHT kunnen wij deze baden nu prachtig renoveren zodat ze er als nieuw uitzien. Dit is omdat fiberglas als onderlaag net zo geschikt is voor AquaBRIGHT als beton. Na een uitgebreide inspectie en schoonmaak brengen wij een laag AquaBRIGHT in een kleur naar keuze aan. Het resultaat is een gerenoveerd bad dat er als nieuw uit ziet en weer jaren meekan! Zie voor meer info de ecoFINISH filmpjes bovenaan deze pagina.

BSC Pool&Spa

Extra: uw bad mag leeg staan!

Nadat de AquaBRIGHT is aangebracht hoeft u, anders dan bij oude poolcoatings, niet per se het bad direct te vullen. Dit maakt het plannen van de bouw van huis bad en/of huis eenvoudiger. Wanneer u uw bad langere tijd niet gebruikt kunt u het gewoon leeg laten lopen. Hiermee bespaart u op elektra en onderhoud. Oude poolcoatings ‘vergaan’ onder invloed van direct zonlicht en wind. AquaBRIGHT is bestand tegen deze invloeden.

De mogelijkheid om uw bad leeg te laten staan is bijvoorbeeld interessant wanneer u slechts een deel van het jaar op het eiland bent en u uw huis niet verhuurt. BSC Pool&Spa schort uw onderhoudscontract gewoon op. Laat ons weten wanneer u aankomt en uw pool ligt er tip top bij!

Extra interessant voor commerciële pools

BSC Pool&Spa

AquaBRIGHT is een bijzonder interessante toepassing voor commerciële pools. Het is kleurvast en slijt niet. U heeft geen last van de beschadigingen die in de oude pool coating snel gemaakt zijn. Uw bad ligt er dus altijd mooi bij. In het gebruik is AquaBRIGHT kostenbesparend doordat het water schoner blijft. De oude pool coating lost langzaam op in uw water, AquaBRIGHT niet. Dat scheelt chemicaliën en pompuren. Wanneer uw bad aan renovatie toe is, gaat dit met AquaBRIGHT veel sneller dan voorheen. Binnen no time heeft u uw pool weer open voor uw gasten.

Heel mooi is de mogelijkheid om uw logo, dieptemarkeringen of teksten zoals 'no diving' aan te laten brengen in de AquaBRIGHT. U kunt elk plaatje aanleveren dat u wilt.

Er is ook een witte uitvoering van AquaBRIGHT die speciaal is ontwikkeld voor toepassing in drinkwaterbassins. Deze is zeer veilig van samenstelling, goedgekeurd voor dit doel en wordt elders op de wereld ook gebruikt in commerciële drinkwaterbassins. Zeer interessant voor veel oude huizen in de kunuku's van Bonaire.

Alle 20 kleuren voor één prijs!

EcoFINISH ontwikkelt voor AquaBRIGHT steeds meer standaardkleuren die onder dezelfde basisprijs gaan vallen. Het zijn er inmiddels maar liefst twintig! Wilt u toch iets anders? Dan kunt u tegen een meerprijs werkelijk elke kleur kiezen die u maar wilt. Knalrood, geel, paars of eh... nee, wat ons betreft liever geen groen (i.v.m. de gemoedsrust van onze pool guys...) De 21e kleur die u hieronder ziet is Commercial White, deze is speciaal ontwikkeld voor drinkwaterbassins en iets duurder.

BSC Pool&Spa

Vergelijking met andere finishes

(Let op: op Bonaire is de garantietermijn (warranty) voor AquaBRIGHT 5 jaar.)