Terug naar HOME / NL                                  This page in English

Natuurlijk               Techniek               Altijd op niveau


Natuurlijk

Een Magnapool is ontworpen naar de blauwdrukken van de natuur; ook daar zijn geen emmers vol chemicaliën nodig om het evenwicht in stand te houden. Het Magnapoolsysteem maakt gebruik van primaire natuurlijke manieren om uw zwembad schoon te houden. Een zwembad vol natuurlijk mineraalwater!

Het hele proces is computergestuurd. U hoeft hier niet naar om te kijken. Wel zullen wij wekelijks (indien er een onderhoudscontract is) de waterkwaliteit controleren. Zo weet u zeker dat u in een veilig bad zwemt.

BSC Pool&Spa

Techniek

Het eerste technische systeem dat Magnapool op basis van natuurlijke processen heeft is de filtering. Het speciale filtersysteem haalt efficiënt microscopisch kleine organische stoffen uit het water zodat bacteriën geen voedingsbodem hebben.

Daarnaast zet het hiervoor ontworpen systeem de magnesiummineralen om in magnesiumhydroxide; een natuurlijk stollingsmiddel. Dit zorgt ervoor dat zelfs de kleinste deeltje van organische onzuiverheden samengevoegd worden tot (nog steeds zeer kleine) vlokken waardoor het filtersysteem deze uit het water kan halen. Bacteriën en algen hebben zo geen voedingsbodem.

 


Altijd op niveau


Anders dan bij chloor lost de magnesium in uw bad niet op maar is het mineraal in principe altijd op niveau. Dit betekent dat het niet zoals bij chloor continu moet worden aangevuld. Wel is er uiteraard verlies van magnesium door het schoonspoelen (backwashen) van uw filter, waarbij magnesiumhoudend water uit het zwembad wordt gepompt. Dankzij de computer blijft het systeem optimaal werken, maar uiteindelijk moet het natuurlijk wel een keer worden bijgevuld.

Bij de meeste baden is het voldoende een maal per jaar het magnesium bij te vullen met bijvoorbeeld 40-50 kilo voor een bad van 40.000 liter. De kosten hiervan zitten in het onderhoudscontract. Doet u het onderhoud zelf dan betaalt u 35 dollar per 10 kilo magnesiumvlokken. Deze zijn op Bonaire alleen verkrijgbaar bij BSC Pool&Spa.

BSC Pool&Spa