This page in English

Wilt u graag een Magnapool maar heeft u al een zwembad met een chloorsysteem? Ook dan kan BSC Pool&Spa u van dienst zijn. Wij hebben de techniek in huis om uw bestaande chloorbad relatief eenvoudig om te bouwen tot een heilzame Magnapool. De doorlooptijd van deze klus: een halve dag!

Ombouwen

Wat hierbij komt kijken en wat de kosten zijn, hangt af van het filtersysteem dat u hebt. Soms moet het filter, of de inhoud daarvan, vervangen worden.

Bij deze ombouw naar Magnapool plaatsen wij een computer en een cel die de waterkwaliteit automatisch meten en het magnesium omzetten naar de exact benodigde hoeveelheid magnesiumchloride om uw bad helder en gezond te houden. Deze worden geplaatst tussen het filter en het zwembad.

Daarna werkt het het beste als u uw bad opnieuw vult. Dit is echter niet per se noodzakelijk. Als u bijvoorbeeld die hoeveelheid water niet af kunt voeren, of u vindt dit zonde van het water, dan laat u het gewoon zitten. Het chloor zit er dan nog in maar dit zal na enige tijd volledig oplossen.

De magnesiumvlokken gaan vervolgens het water in. Dat is een grote hoeveelheid: tientallen kilo's. Hierna kunt u er meteen in zwemmen en zult u het verschil direct voelen!

In principe is het slechts een keer per jaar nodig het magnesium bij te vullen. Dit lost namelijk niet op zoals chloor. Alleen door het backwashen van het filter gaat magnesium verloren. Maar ook bij een lagere hoeveelheid zal het bad goed werken omdat de computer steeds meet welke mate van bewerking van het magnesium nodig is.

BSC Pool&Spa

Kosten

De kosten hangen af van de grootte van uw pool, van de benodigde materialen en het aantal arbeidsuren. U moet rekenen op een totaalbedrag tussen de 3.000 en 4.000 dollar. Vraag ons om een prijsberekening voor uw bad.

De structurele kosten van een Magnapool zijn lager dan die van een chloorbad. Dat komt doordat het schoner blijft en u dus minder water verlies aan het backwashen en de pomp geen extra uren hoeft te draaien. Ook is het onderhoud goedkoper. De computer verbruikt uiteraard wel wat stroom.

Lees alles over onze Magnapool.

BSC Pool&Spa