De aanschaf van een zwembad en/of jacuzzi is een grote beslissing. Niet alleen vanwege de kosten maar ook omdat het soort bad en de inrichting eromheen de waardevermeerdering van uw huis of resort bepaalt. En, niet in de laatste plaats, omdat u er zelf optimaal van wilt kunnen genieten.


Vaste adviseur               Stappenplan               Voorbeelden               Offertes               De bouw


Frank Bierings

Frank Bierings

Vaste adviseur

Bij BSC Pool&Spa werkt u met een vaste adviseur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en voorkomt misverstanden. Natuurlijk zal uw adviseur er andere gespecialiseerde mensen bij halen wanneer dat nodig is. Zo bent u verzekerd van een uitkomst waar u tevreden over kunt zijn.

Deze adviseur (in de meeste gevallen is dat directeur/eigenaar Frank Bierings zelf) zal u door een stappenplan leiden dat begint bij uw vraag en eindigt bij de ingebruikname van uw nieuwe pool en/of spa. Van het antwoord op elke vraag hangt af welke keuzes het beste gemaakt kunnen worden voor de aanleg van het bad zelf en het te gebruiken systeem. Wij zullen hierbij zo goed mogelijk adviseren, waarbij wij rekening houden met uw financiële mogelijkheden.


Het stappenplan in grote lijnen

Wanneer u een zwembad of jacuzzi wilt laten bouwen moet u een hele hoop keuzes maken. Ook over (technische) zaken waarvan u misschien weinig afweet. Wij helpen u daarbij. U krijgt in elk geval te maken met de volgende vragen.

Heeft u al een waterkwaliteitssysteem in gedachten: magnesium, chloor of zout?
Of heel iets anders waarvan u hebt gehoord?
Hoe intensief gaat het bad gebruikt worden?
Welke pomp adviseren wij hierbij?
Welk filter adviseren wij hierbij?

Welke kleur pool coating wilt u?
Wilt u tegels aan de waterrand en zo ja, welke?
Wilt u tegels op de rand van het bad en zo ja, welke?
Wat wilt u op het pooldeck?
Hoe wilt u de verdere inrichting?
Wilt u een buitendouche, een palapa, afscheidingen?

En tot slot: wat is uw budget?

Wilt u een pool, een spa, of beide?
Wilt u de volledige bouw aan ons overlaten of (deels) zelf bouwen?
Kunnen wij ook de hele afwerking voor u doen (zoals deck, pomphuis, douche)?
Wat voor ruimte heeft u en hoe is de omgeving?
Hoe komt het bad in uw tuin te liggen; waar komt de wind vandaan?
Waar wilt u het pomphuis?

Hoe groot wilt u de pool of spa hebben?
Hoe diep?
Waar gaat u de pool voor gebruiken?
Wie gaan de pool gebruiken?
Aan wat voor vorm dacht u?
Hoe is de bodem waar het bad in komt?

BSC Pool&Spa

Voorbeelden

Op onze website vindt u een groot aantal voorbeelden van onze projecten. Deze foto’s hebben wij ook in de winkel. Maar brengt u ook rustig zelf voorbeelden mee van wat u mooi vindt. Waarschijnlijk pikt u elementen uit meerdere voorbeelden. Geen probleem, wij maken er een prachtig project van waar u heel blij mee zult zijn.

In de winkel hebben wij voorbeelden van allerlei soorten en maten tegels en natuurstenen.


En natuurlijk kunnen wij u alle benodigdheden laten zien, tot aan het zand of glas voor in het filter toe.

BSC Pool&Spa

Offertes

Op basis van deze informatie geven wij u een eerste prijsopgaaf. Als u wilt kunt u uw keuzes dan nog aanpassen.

Wij vragen van een grondbedrijf een prijsopgaaf voor het maken van het gat. Dit doet BSC niet zelf. De kosten hiervan hangen niet alleen van de afmetingen af maar ook van de soort bodem waarin het bad moet komen. Bij grond kan gegraven worden, bij klip moet gehakt worden. Dit laatste is duurder omdat er een enorme, gespecialiseerde machine voor nodig is.

Hierna gaan wij aan de slag met het ontwerp, wat wij met u bespreken, eventueel weer aanpassen en opnieuw bespreken tot u helemaal blij bent.

Vervolgens krijgt u een definitieve offerte. Hierin wordt ook de planning besproken; de start van de bouw en de verwachte doorlooptijd.

BSC Pool&Spa

De bouw

En dan begint eindelijk de bouw: het uitzetten van de vormen, meten van hoogtes, graven of hakken van het gat, het voorbereiden en bouwen van de fundering, de wanden, de bodem, de trap… Het bad begint dan al aardig vorm te krijgen.

Hierna het folie, de pijpen en bedradingen, de filterinstallatie… De pool finish wordt aangebracht, dit is de 'bekleding'van het zwembad. De eventuele tegels worden geplaatst. Ondertussen worden pooldeck gestort, pomphuis gebouwd, afscheidingen en buitendouche gerealiseerd en wat u verder heeft afgesproken.

Als dit allemaal af is wordt alles betegeld met de materialen die u heeft gekozen en worden de laatste details afgewerkt. Het bad kan dan worden gevuld.

Meteen daarna brengen wij het water in balans en kunt u genieten van uw pool.
En van de weergekeerde rust in uw tuin…

Hieronder ziet u enkele fases van het bouwproces (van verschillende baden).