Verander uw zwembad in een magnapool


Wilt u een Magnapool maar heeft u al een zwembad met een chloorsysteem? Ook dan kan BSC Pool&Spa u van dienst zijn. Wij hebben de techniek in huis om u bestaande chloorbad relatief eenvoudig om te bouwen tot een heilzame Magnapool.
 


Wat hierbij komt kijken en wat de kosten zijn, hangt af van het filtersysteem dat u hebt. Soms moet het filter, of de inhoud daarvan, vervangen worden.

Bij deze ombouw naar Magnapool plaatsen wij een computer en een cel die de waterkwaliteit automatisch meet en het magnesium omzet naar de exact benodigde hoeveelheid magnesiumchloride om uw bad helder en gezond te houden. Deze worden geplaatst tussen het filter en het zwembad. 

Daarna werkt het het beste als u uw bad opnieuw vult. Dit is echter niet per se noodzakelijk. Als u bijvoorbeeld die hoeveelheid water niet af kunt voeren, of u vindt dit zonde van het water, dan laat u het gewoon zitten. Het chloor zit er dan nog in maar dit zal na enige tijd volledig oplossen.

De magnesiumvlokken gaan vervolgens het water in. Dat is een grote hoeveelheid: een zak van AANTAL kilo per AANTAL liter water. Hierna kunt u er meteen in zwemmen en zult u het verschil direct voelen!

In principe is het slechts een keer per jaar nodig het magnesium bij te vullen. Dit lost namelijk niet op zoals chloor. Alleen door het backwashen van het filter gaat magnesium verloren. Maar ook bij een lagere hoeveelheid zal het bad goed werken omdat de computer steeds meet welke bewerking van het magnesium nodig is.

De kosten hangen zoals gezegd af van de benodigde werkzaamheden en materialen. U moet rekenen op 1500 tot 2500 dollar.

De structurele kosten van een Magnapool zijn lager dan die van een chloorbad. Dat komt doordat het schoner blijft en u dus minder water verlies aan het backwashen en de pomp geen extra uren hoeft te draaien. Ook is het onderhoud goedkoper. De computer verbruikt uiteraard wel wat stroom.

Lees alles over onze Magnapool.