Een zwembad kopen: stap voor stap

De aanschaf van een zwembad en/of jacuzzi is een grote beslissing. Niet alleen vanwege de kosten maar ook omdat het soort bad en de inrichting eromheen de waardevermeerdering van uw huis of resort bepaalt. En, niet in de laatste plaats, omdat u er zelf optimaal van wilt kunnen genieten.


Vaste adviseur        Stappenplan        Voorbeelden    
Offertes        De bouw


Vaste adviseur

Bij BSC Pools&Spa werkt u met een vaste adviseur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en voorkomt misverstanden. Natuurlijk zal uw adviseur er de benodigde gespecialiseerde mensen bij halen wanneer dat nodig is. Zo bent u verzekerd van een uitkomst waar u tevreden over kunt zijn.

Deze adviseur zal u door een stappenplan leiden dat begint bij uw vraag en eindigt bij de ingebruikname van uw nieuwe pool of spa. Van het antwoord op elke vraag hangt af welke keuzes het beste gemaakt kunnen worden voor de aanlag van het bad zelf en het te gebruiken systeem. Wij zullen hierbij zo goed mogelijk adviseren, waarbij wij rekening houden met uw financiële mogelijkheden.

Bij BSC Pools&Spa werkt u met een vaste adviseur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en voorkomt misverstanden.
— BSC Bonaire

Het stappenplan in grote lijnen

Uw vraag: u wilt een pool, een spa, of beide?
U wilt de volledige bouw aan ons overlaten of zelf bouwen?

Kunnen wij ook de hele afwerking voor u doen (zoals deck, pomphuis, douche etc)?
Wat voor ruimte heeft u en hoe is de omgeving?
Hoe komt het bad in uw tuin te liggen; waar komt de wind vandaan?
Waar wilt u het pomphuis?

Hoe groot wilt u de pool of spa hebben?
Aan wat voor vorm dacht u?
Hoe is de bodem waar het bad in komt?


Heeft u al een waterkwaliteitssysteem in gedachten: magnesium, chloor of zout?
Hoe intensief gaat het bad gebruikt worden?
Welke pomp adviseren wij hierbij?
Welk filter adviseren wij hierbij?

Welke tegels wilt u aan de waterrand?
Welke tegels wilt u op de rand van het bad?
Wat wilt u op het pooldeck?
Hoe wilt u de verdere inrichting?
Wilt u een buitendouche, een palapa, afscheidingen?


Voorbeelden

Op onze website vindt u een groot aantal voorbeelden van onze projecten. Deze foto’s hebben wij ook in de winkel. Maar brengt u ook rustig zelf voorbeelden mee van wat u mooi vindt. Waarschijnlijk pikt u elementen uit meerdere voorbeelden. Geen probleem, wij maken er een prachtig project van waar u heel blij mee zult zijn.

In de winkel hebben wij voorbeelden van allerlei soorten en maten tegels en natuurstenen.
En natuurlijk kunnen wij u alle benodigdheden laten zien, tot aan het zand of glas voor in het filter toe.


Offertes

Op basis van deze informatie geven wij u een eerste prijsopgaaf. Eventueel kunt u uw keuzes dan nog aanpassen.

Wij vragen van een grondbedrijf een prijsopgaaf voor het maken van het gat. Dit doet BSC niet zelf. De kosten hiervan hangen niet alleen van de afmetingen af maar ook van de soort bodem waarin het bad moet komen. Bij grond kan gegraven worden, bij klip moet gehakt worden. Dit laatste is duurder omdat er een enorme, gespecialiseerde machine voor nodig is.

Hierna gaan wij aan de slag met het ontwerp, wat wij met u bespreken, eventueel weer aanpassen en opnieuw bespreken tot het u uw goedkeuring geeft.

Vervolgens krijgt u een definitieve offerte. Hierin wordt ook de planning besproken; de start van de bouw en de verwachte doorlooptijd.

poolplan.jpg

De bouw kort door de bocht

En dan begint eindelijk de bouw: het uitzetten van de vormen, meten van hoogtes, graven of hakken van het gat, het voorbereiden en bouwen van de fundering, de wanden, de bodem, de trap… Het bad begint dan al aardig vorm te krijgen.

Hierna het folie, de pijpen en bedradingen, de filterinstallatie… De randtegels worden geplaatst, het bad wordt afgesmeerd. Ondertussen worden pooldeck gestort, het pomphuis gebouwd, afscheidingen en buitendouche gerealiseerd en wat u verder heeft afgesproken.

Als dit allemaal af is wordt alles betegeld met de materialen die u heeft gekozen en worden de laatste details afgewerkt. Het bad kan dan worden gevuld.

Meteen daarna brengen wij het water in balans en kunt u genieten van uw pool.
En van de rust in uw tuin…