Health & Environment

Helend magnesium


Magnesium     Chronische klachten     Gezond als een vis     Uitproberen


Magnesium

Wij hebben onder andere magnesium nodig om goed te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Magnesium wordt niet aangemaakt door ons lichaam maar moeten wij halen uit voeding maar helaas krijgt het grootste deel van de mensen tegenwoordig te weinig magnesium binnen.

Zie voor meer informatie hierover b.v. de website Gezondheidsplein ( http://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/magnesium/wat-doet-magnesium-voor-je-lichaam/item43605)

Magnesium heeft onder andere de volgende effecten:

  • Ontspant de spieren
  • Ontgift het lichaam
  • Vermindert stress
  • Vermindert pijn
  • Heelt en verzacht de huid

Chronische klachten

Voor mensen met chronische klachten is het effect van de Magnapool het grootst; zij hebben immers veel te winnen. Vrijwel iedereen met klachten aan spieren, zenuwen, longen en huid geeft aan dat het zwemmen in een met magnesium gevuld zwembad zeer verlichtend werkt, al wordt de ziekte of aandoening zelf natuurlijk niet weggenomen.

Het is bekend (zie ook de informatie op de website Gezondheidsplein) dat magnesium uw weerstand tegen spanning en stress verbetert en dat ook het geheugen en de concentratievermogen worden verstrekt.

Tot slot werkt magnesium op de huid; mensen met psoriasis bijvoorbeeld, kunnen hierdoor minder klachten krijgen.

Wij willen graag wel gezegd hebben dat het effect voor iedereen anders zal zijn. Ook de frequentie waarmee u in een Magnapool zwemt heeft invloed op het effect dat u zult hebben.


Gezond als een vis

Bent u gezond als een vis, dan nog zult u het positieve effect van de Magnapool opmerken. Gebruikers melden zich meer ontspannen te voelen na het zwemmen in een Magnapool dan in een traditioneel chloorbad. Bovendien zeggen zij blij te zijn eindelijk van die penetrante chloorlucht af te zijn. Waterratten met blond haar hebben eindelijk geen groen haar meer - (voor wie toch in een chloorbad zwemt en dit probleem heeft: wassen met tomatenketchup helpt!) -  en huid en haren voelen heerlijk zacht.


Uitproberen

Wij adviseren u niet op stel en sprong te beslissen maar de Magnapool eerst een uit te proberen. Klik hier voor meer informatie. (link: Gezondheid en welzijn…uitproberen)

zwembad20.1.jpg

Milieu


Besparingen                    Hergebruik                    Zonne-energie


Besparingen

Een Magnapool is een uitkomst voor het milieu. U bespaart door het uitgekiende filteringssysteem namelijk tot 65% op water en elektra. Bovendien is het backwashwater te hergebruiken voor de planten.

De waterbesparing is mogelijk doordat de Magnapool minder vuil wordt dan een tradioneel zwembad. Dit betekent dat uw filter minder snel vuil wordt en dus minder vaak hoeft te worden doorgespoeld met kostbaar water uit uw pool. En dus hoeft deze minder vaak te worden bijgevuld.

Stroombesparing???


Hergebruik

Het water dat bij het schoonspoelen van uw filter uit uw bad komt, is goed te gebruiken voor uw tropische tuin. De mineralenmix is zacht en voedzaam voor uw planten en bomen. Wij adviseren u dit water te verdunnen (5:01???) in een tank voordat u uw tuin ermee irrigeert. Indien het backwashwater rechtstreeks uw tuin in gaat, zullen de meeste planten en bomen die toevallig op die plek staan geen schade ondervinden van dit onverdunde magnawater, zo is onze ervaring..


Zonne-energie

Wij kunnen de pomp en de Magnacomputer aanluiten op uw bestaande zonnepanelen. Indien u niet voldoende capaciteit hebt kunt u er een bij plaatsen. Wij kunnen u dit helemaal voor u regelen. Wanneer de afstand te groot is, plaatsen wij een paneel bij het bad, bijvoorbeeld op het pomphuis.

BSC levert een pomp van het Duitse merk Lorentz die middels een speciale controller de energie van uw panelen direct naar de pomp geleidt. Hier zijn geen dure batterijen voor nodig. Dit betekent dat uw pomp gedurende alle daguren kan draaien, meer uren dan bij de meeste andere baden dus, wat de waterkwaliteit ten goede komt zonder dat het u een cent extra kost.

Deze pomp heeft een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar maar gaat in de praktijk twee keer zo lang mee als een gewone pomp. Uiteraard kunt u deze pomp ook gebruiken indien u voor een chloor- of zoutsysteem kiest.