Funshop

Kom langs in onze winkel of bel ons voor informatie.

Hier komt meer informatie te staan over de funshop, over de producten, over de winkel, over de locatie, over de openingstijden, enzovoorts. Kom langs in onze winkel of bel ons voor informatie. Kom langs in onze winkel of bel ons voor informatie. Kom langs in onze winkel of bel ons voor informatie. Kom langs in onze winkel of bel ons voor informatie.
 


Verander uw zwembad in een magnapool


Wilt u een Magnapool maar heeft u al een zwembad met een chloorsysteem? Ook dan kan BSC Pool&Spa u van dienst zijn. Wij hebben de techniek in huis om u bestaande chloorbad relatief eenvoudig om te bouwen tot een heilzame Magnapool.
 


Wat hierbij komt kijken en wat de kosten zijn, hangt af van het filtersysteem dat u hebt. Soms moet het filter, of de inhoud daarvan, vervangen worden.

Bij deze ombouw naar Magnapool plaatsen wij een computer en een cel die de waterkwaliteit automatisch meet en het magnesium omzet naar de exact benodigde hoeveelheid magnesiumchloride om uw bad helder en gezond te houden. Deze worden geplaatst tussen het filter en het zwembad. 

Daarna werkt het het beste als u uw bad opnieuw vult. Dit is echter niet per se noodzakelijk. Als u bijvoorbeeld die hoeveelheid water niet af kunt voeren, of u vindt dit zonde van het water, dan laat u het gewoon zitten. Het chloor zit er dan nog in maar dit zal na enige tijd volledig oplossen.

De magnesiumvlokken gaan vervolgens het water in. Dat is een grote hoeveelheid: een zak van AANTAL kilo per AANTAL liter water. Hierna kunt u er meteen in zwemmen en zult u het verschil direct voelen!

In principe is het slechts een keer per jaar nodig het magnesium bij te vullen. Dit lost namelijk niet op zoals chloor. Alleen door het backwashen van het filter gaat magnesium verloren. Maar ook bij een lagere hoeveelheid zal het bad goed werken omdat de computer steeds meet welke bewerking van het magnesium nodig is.

De kosten hangen zoals gezegd af van de benodigde werkzaamheden en materialen. U moet rekenen op 1500 tot 2500 dollar.

De structurele kosten van een Magnapool zijn lager dan die van een chloorbad. Dat komt doordat het schoner blijft en u dus minder water verlies aan het backwashen en de pomp geen extra uren hoeft te draaien. Ook is het onderhoud goedkoper. De computer verbruikt uiteraard wel wat stroom.

Lees alles over onze Magnapool.


Een zwembad kopen: stap voor stap

De aanschaf van een zwembad en/of jacuzzi is een grote beslissing. Niet alleen vanwege de kosten maar ook omdat het soort bad en de inrichting eromheen de waardevermeerdering van uw huis of resort bepaalt. En, niet in de laatste plaats, omdat u er zelf optimaal van wilt kunnen genieten.


Vaste adviseur        Stappenplan        Voorbeelden    
Offertes        De bouw


Vaste adviseur

Bij BSC Pools&Spa werkt u met een vaste adviseur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en voorkomt misverstanden. Natuurlijk zal uw adviseur er de benodigde gespecialiseerde mensen bij halen wanneer dat nodig is. Zo bent u verzekerd van een uitkomst waar u tevreden over kunt zijn.

Deze adviseur zal u door een stappenplan leiden dat begint bij uw vraag en eindigt bij de ingebruikname van uw nieuwe pool of spa. Van het antwoord op elke vraag hangt af welke keuzes het beste gemaakt kunnen worden voor de aanlag van het bad zelf en het te gebruiken systeem. Wij zullen hierbij zo goed mogelijk adviseren, waarbij wij rekening houden met uw financiële mogelijkheden.

Bij BSC Pools&Spa werkt u met een vaste adviseur. Dit vergemakkelijkt de communicatie en voorkomt misverstanden.
— BSC Bonaire

Het stappenplan in grote lijnen

Uw vraag: u wilt een pool, een spa, of beide?
U wilt de volledige bouw aan ons overlaten of zelf bouwen?

Kunnen wij ook de hele afwerking voor u doen (zoals deck, pomphuis, douche etc)?
Wat voor ruimte heeft u en hoe is de omgeving?
Hoe komt het bad in uw tuin te liggen; waar komt de wind vandaan?
Waar wilt u het pomphuis?

Hoe groot wilt u de pool of spa hebben?
Aan wat voor vorm dacht u?
Hoe is de bodem waar het bad in komt?


Heeft u al een waterkwaliteitssysteem in gedachten: magnesium, chloor of zout?
Hoe intensief gaat het bad gebruikt worden?
Welke pomp adviseren wij hierbij?
Welk filter adviseren wij hierbij?

Welke tegels wilt u aan de waterrand?
Welke tegels wilt u op de rand van het bad?
Wat wilt u op het pooldeck?
Hoe wilt u de verdere inrichting?
Wilt u een buitendouche, een palapa, afscheidingen?


Voorbeelden

Op onze website vindt u een groot aantal voorbeelden van onze projecten. Deze foto’s hebben wij ook in de winkel. Maar brengt u ook rustig zelf voorbeelden mee van wat u mooi vindt. Waarschijnlijk pikt u elementen uit meerdere voorbeelden. Geen probleem, wij maken er een prachtig project van waar u heel blij mee zult zijn.

In de winkel hebben wij voorbeelden van allerlei soorten en maten tegels en natuurstenen.
En natuurlijk kunnen wij u alle benodigdheden laten zien, tot aan het zand of glas voor in het filter toe.


Offertes

Op basis van deze informatie geven wij u een eerste prijsopgaaf. Eventueel kunt u uw keuzes dan nog aanpassen.

Wij vragen van een grondbedrijf een prijsopgaaf voor het maken van het gat. Dit doet BSC niet zelf. De kosten hiervan hangen niet alleen van de afmetingen af maar ook van de soort bodem waarin het bad moet komen. Bij grond kan gegraven worden, bij klip moet gehakt worden. Dit laatste is duurder omdat er een enorme, gespecialiseerde machine voor nodig is.

Hierna gaan wij aan de slag met het ontwerp, wat wij met u bespreken, eventueel weer aanpassen en opnieuw bespreken tot het u uw goedkeuring geeft.

Vervolgens krijgt u een definitieve offerte. Hierin wordt ook de planning besproken; de start van de bouw en de verwachte doorlooptijd.

poolplan.jpg

De bouw kort door de bocht

En dan begint eindelijk de bouw: het uitzetten van de vormen, meten van hoogtes, graven of hakken van het gat, het voorbereiden en bouwen van de fundering, de wanden, de bodem, de trap… Het bad begint dan al aardig vorm te krijgen.

Hierna het folie, de pijpen en bedradingen, de filterinstallatie… De randtegels worden geplaatst, het bad wordt afgesmeerd. Ondertussen worden pooldeck gestort, het pomphuis gebouwd, afscheidingen en buitendouche gerealiseerd en wat u verder heeft afgesproken.

Als dit allemaal af is wordt alles betegeld met de materialen die u heeft gekozen en worden de laatste details afgewerkt. Het bad kan dan worden gevuld.

Meteen daarna brengen wij het water in balans en kunt u genieten van uw pool.
En van de rust in uw tuin…


Health & Environment

Helend magnesium


Magnesium     Chronische klachten     Gezond als een vis     Uitproberen


Magnesium

Wij hebben onder andere magnesium nodig om goed te kunnen functioneren, zowel lichamelijk als geestelijk. Magnesium wordt niet aangemaakt door ons lichaam maar moeten wij halen uit voeding maar helaas krijgt het grootste deel van de mensen tegenwoordig te weinig magnesium binnen.

Zie voor meer informatie hierover b.v. de website Gezondheidsplein ( http://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/magnesium/wat-doet-magnesium-voor-je-lichaam/item43605)

Magnesium heeft onder andere de volgende effecten:

  • Ontspant de spieren
  • Ontgift het lichaam
  • Vermindert stress
  • Vermindert pijn
  • Heelt en verzacht de huid

Chronische klachten

Voor mensen met chronische klachten is het effect van de Magnapool het grootst; zij hebben immers veel te winnen. Vrijwel iedereen met klachten aan spieren, zenuwen, longen en huid geeft aan dat het zwemmen in een met magnesium gevuld zwembad zeer verlichtend werkt, al wordt de ziekte of aandoening zelf natuurlijk niet weggenomen.

Het is bekend (zie ook de informatie op de website Gezondheidsplein) dat magnesium uw weerstand tegen spanning en stress verbetert en dat ook het geheugen en de concentratievermogen worden verstrekt.

Tot slot werkt magnesium op de huid; mensen met psoriasis bijvoorbeeld, kunnen hierdoor minder klachten krijgen.

Wij willen graag wel gezegd hebben dat het effect voor iedereen anders zal zijn. Ook de frequentie waarmee u in een Magnapool zwemt heeft invloed op het effect dat u zult hebben.


Gezond als een vis

Bent u gezond als een vis, dan nog zult u het positieve effect van de Magnapool opmerken. Gebruikers melden zich meer ontspannen te voelen na het zwemmen in een Magnapool dan in een traditioneel chloorbad. Bovendien zeggen zij blij te zijn eindelijk van die penetrante chloorlucht af te zijn. Waterratten met blond haar hebben eindelijk geen groen haar meer - (voor wie toch in een chloorbad zwemt en dit probleem heeft: wassen met tomatenketchup helpt!) -  en huid en haren voelen heerlijk zacht.


Uitproberen

Wij adviseren u niet op stel en sprong te beslissen maar de Magnapool eerst een uit te proberen. Klik hier voor meer informatie. (link: Gezondheid en welzijn…uitproberen)

zwembad20.1.jpg

Milieu


Besparingen                    Hergebruik                    Zonne-energie


Besparingen

Een Magnapool is een uitkomst voor het milieu. U bespaart door het uitgekiende filteringssysteem namelijk tot 65% op water en elektra. Bovendien is het backwashwater te hergebruiken voor de planten.

De waterbesparing is mogelijk doordat de Magnapool minder vuil wordt dan een tradioneel zwembad. Dit betekent dat uw filter minder snel vuil wordt en dus minder vaak hoeft te worden doorgespoeld met kostbaar water uit uw pool. En dus hoeft deze minder vaak te worden bijgevuld.

Stroombesparing???


Hergebruik

Het water dat bij het schoonspoelen van uw filter uit uw bad komt, is goed te gebruiken voor uw tropische tuin. De mineralenmix is zacht en voedzaam voor uw planten en bomen. Wij adviseren u dit water te verdunnen (5:01???) in een tank voordat u uw tuin ermee irrigeert. Indien het backwashwater rechtstreeks uw tuin in gaat, zullen de meeste planten en bomen die toevallig op die plek staan geen schade ondervinden van dit onverdunde magnawater, zo is onze ervaring..


Zonne-energie

Wij kunnen de pomp en de Magnacomputer aanluiten op uw bestaande zonnepanelen. Indien u niet voldoende capaciteit hebt kunt u er een bij plaatsen. Wij kunnen u dit helemaal voor u regelen. Wanneer de afstand te groot is, plaatsen wij een paneel bij het bad, bijvoorbeeld op het pomphuis.

BSC levert een pomp van het Duitse merk Lorentz die middels een speciale controller de energie van uw panelen direct naar de pomp geleidt. Hier zijn geen dure batterijen voor nodig. Dit betekent dat uw pomp gedurende alle daguren kan draaien, meer uren dan bij de meeste andere baden dus, wat de waterkwaliteit ten goede komt zonder dat het u een cent extra kost.

Deze pomp heeft een standaard fabrieksgarantie van 2 jaar maar gaat in de praktijk twee keer zo lang mee als een gewone pomp. Uiteraard kunt u deze pomp ook gebruiken indien u voor een chloor- of zoutsysteem kiest.


Magnesiumolie

Zechstein

Wij verkopen als enige op Bonaire de magnesiumolie van Zechstein Minerals BV. De magnesium die hierin zit is afkomstig uit de bekende Zechsteinmijn in Groningen die wij ook gebruiken in onze Magnapools.

Ervaar de heilzame werking van magnesium met deze magnesiumolie:

  • Ontspant de spieren
  • Ontgift het lichaam
  • Vermindert stress
  • Vermindert pijn
  • Heelt en verzacht de huid

Niet voor niets wordt magnesium al duizenden jaren gebruikt in spa’s en massagetherapieën.

U kunt dagelijks een groter deel van bijvoorbeeld de benen of de rug hiermee insmeren. Maar u kunt er ook voor kiezen alleen een pijnlijke spier te behandelen. Voor bijvoorbeeld een verkrampte nekspier is een of twee druppels al voldoende. Een fles van 250 ml. kost 20 dollar. U kunt hier lang mee doen.


Een ervaringsdeskundige

Mijn magnapool van BSC Pool&Spa levert mij structureel veel baat op voor mijn hele lichaam.
— Ella van Oostrom

"Ik ben anderhalf jaar geleden dankzij BSC in aanraking gekomen met de magnesiumolie. De eerste keren dat ik een paar druppels uitsmeerde over verkrampte spieren in mijn nek wist ik niet wat ik meemaakte. De spanning trok eruit en de pijn zakte. Het maakte voor mij het verschil tussen een slapeloze nacht en gewoon kunnen slapen. En uitgerust beginnen aan de nieuwe dag. Omdat ik chronische pijn heb, en alles toch al moeizaam gaat, is dit van grote invloed op mijn kwaliteit van leven.

Omdat ik er zo blij mee was, heb ik mijn chloorbad laten ombouwen tot een Magnapool. Dit levert mij structureel veel baat op voor mijn hele lichaam. Tegen zenuwpijn doet het volgens mij niets, maar wel tegen de pijnen in spieren, pezen en andere weefsels die daaromheen ontstaan. Het verlicht dus. Maar ondanks mijn Magnapool gebruik ik nog steeds de magnesiumolie; op de dagen dat ik niet zwem is het een snelle uitkomst voor een acute spierkramp."